Konkurs za podršku aktivnostima neformalnih grupa

u Konkursi i stipendije

Udruženje građana Mladi ambasadori je kao Resurs centar raspisalo konkurs za prijavu omladinskih aktivnosti neformalnih grupa u Nišu. Mogu da se prijave sve neformalne grupe mladih koje žele da kroz svoju perspektivu i kreativnost urede i ulepšaju grad u kome žive. Poziv će biti otvoren do 14. septembra.

„Teme koje konkurs predviđa su uređenje i umetničke instalacije u javnom prostoru – murali, klupice, stepenice, kante za otpad, kugle na trotoaru, igrališta i tereni, pešački prelazi, krečenje i iscrtavanje škola/bolnica, podvožnjaci, nadvožnjaci. Sve predložene aktivnosti neformalnih grupa moraju biti završene do 15. novembra“ navodi se u pozivu

Ko može da se prijavi na konkurs? 

Konkurs je otvoren za sve neformalne grupe mladih koje čine osobe od 15 do 30 godina. Grupa treba da ima tri ili više člana, a nosilac projekta/koordinator mora biti punoletan. Kako kažu organizatori, u okviru ovog poziva za 2018. godinu biće podržano najmanje 10 ideja neformalnih grupa sa budžetom u rasponu do 100.000 dinara. Resurs centar može u dogovoru sa predstavnikom neformalne grupe korigovati budžet.

Nakon završetka konkursa, organizatori će napraviti selekciju na osnovu pristiglih prijava. Za predstavnike prijavljenih timova koji prođu evaluacioni proces, biće organizovana edukacija koja će biti održana u nedelju 16. septembra. Prisustvo predstavnika svih grupa je obavezno.

„Podršku u realizaciji omladinskih aktivnosti neformalnih grupa pružiće stručni tim koji će se svojim angažovanjem truditi da pomogne mladima da uspešno realizuju podržane aktivnosti“ dodaje se u pozivu

O Mladim ambasadorima: 

Udruženje građana Mladi ambasadori biće nosilac projektnih aktivnosti Resurs centra za podršku neformalnim grupama mladih u Nišu. Konkurs se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša. Finansijski pokrovitelj je Grad Niš.

Udruženje Mladi ambasadori je omladinska organizacija koja je osnovana 2014. godine u cilju jačanja kapaciteta mladih kroz akcije usmerene na međusektorsku saradnju kao i na lično usavršavanje svakog pojedinca sa idejom daljeg doprinosa razvoju lokalne zajednice. Više informacija o aktivnostima ovog udruženja možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.  

Pored ovog javnog poziva, Mladi ambasadori trenutno imaju otvoren i konkurs za izbor šeste generacije mladih ambasadora. Detaljnije o tome čitajte na sajtu Kapital magazina. 

Pojmovi

Podelite

Filip Jovanovic
U vezi
Filip Jovanovic

Komentar

  • Dragan says:

    100 000din je cifra koja mladima zvuci predobro, ali nazalost, smatram da je to jako malo za neki novi npr. poslovni pocetak. Potrebno je ulagati u mlade ljude sto vise.

  • Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.